Kézműves - keramikus
2 találat

Novák Szilvia

Részletek

Novák Szilvia
novak-szilvia-1

Gyermekkoromtól kezdve különös vonzalmat éreztem a kézműves tevékenységek iránt, mivel kézügyességem a rajzolás terén is megmutatkozott, szüleim rajziskolába írattak.  A rajzolás, festés innentől kezdve szerves részévé vált életemnek, bárhová is kerültem. Szakmának mégis a gyógypedagógiát választottam. Csak később, 35 éves koromban, kerültem kapcsolatba az agyaggal, 2011-ben egy tanfolyamon, ahol Franta Dezsőtől tanultam meg az alapokat.
Az első pillanattól megszállottja lettem a kerámiázásnak, autodidakta módon igyekeztem minél több tudásra szert tenni. Rengeteg energiát belefektettem, mire elképzeléseimnek megfelelő kerámiákat tudtam készíteni.
Akkori kollégáim, látva lelkesedésemet, egyre fejlődő munkáimat, megrendeléseikkel bátorítottak. Páromtól is rengeteg támogatást kaptam, így az egyre növekvő kereslet-, de elsősorban a belső indíttatás hatására otthagytam a gyógypedagógusi pályát. Párommal 2015-ben létrehoztunk egy kft-t (GEMMIFER sro.), ebben keramikusként tevékenykedek.

Mesterségkézműves / keramikus
Technikafazekas
Működési formavállalkozó, iparos, mester
Kézműves aktivitásértékesít
Szakmai besoroláshagyományos kézműves (tanfolyamokon, táborokban tanulta a mesterséget, magas szinten műveli)
TelepülésGaramkövesd [Kamenica nad Hronom]
Rövid URL
ID8780
Módosítás dátuma2017. december 29.

Puss Kornélia

Részletek

Puss Kornélia
puss-kornelia-7

A pozsonyi Iparművészeti Középiskola kerámia szakát végezte el. Már tanulmánya során vonzódott a népművészethez. 1967-tól a pozsonyi ÚĽUV munkatársa, műveit elsősorban itt árulták. 2005-ben elnyerte a népművészet mestere címet. A Dunaszerdahely melletti Nyárasdon élt és alkotott egészen haláláig.

Mesterségkézműves / keramikus
Technikaagyagozás / fazekas
Működési formanyugdíj mellett
Kézműves aktivitásmesterségbemutatók
TelepülésNyárasd [Topoľníky]
Rövid URL
ID7817
Módosítás dátuma2022. április 25.

2 találat