Kézműves - nem aktív

meghalt, de van róla pl. videófilm, stb.

3 találat

Lovász Viktória

Részletek

Lovász Viktória
lovasz-viktoria-4

Fiatal tehetség, egyetem mellett végzi a mézkészítést, hobbi méhész, viaszgyertyákat is készít. Mézkóstolóval egybekötött termék bemutatókat tart helyben és a környező falvak óvodásainak, kisiskolásaiknak. Számos köszönőlevelet és elismerő oklevelet kapott, több cikk is megjelent róla, például szolgál mások számára a hagyomány ápolásával és továbbadásával.

Kézműves technikái: hobbi méhész, mézkészítő, méhviaszgyertya készítő.

Mesterségkézműves / méhész
Működési formanem aktív
Kézműves aktivitásmesterségbemutatókat tart / kapcsolatot tart szakmai szervezetekkel, egyesületekkel
Szakmai besoroláshagyományőrző kézműves (hagyományos úton és hagyományos közegben tanulta)
TelepülésÓgyalla [Hurbanovo]
Rövid URL
ID9061
Módosítás dátuma2018. február 8.

Kopecsni Mikolt

Részletek

Kopecsni Mikolt
kopecsni-mikolt-7

Brassóban (Erdély délkeleti része, Barcasági-medencében fekszik) születtem, Hétfaluba ma már Négyfalú (Brassó mellett található) azon belül Csernátfaluba nevelkedtem. A Brassói Áprily Lajos Főgimnáziumban végeztem tanulmányaimat Matematika-Informatika szakon. Iskola mellett a Brassói Mina Irmától (Népi bútorfestő) tanultam népi bútorfestészetet elsősorban hétfalusi csángót és Simon Gothárd Annától (Népi bútorfestő) Székelyudvarhelyről pedig a Homoródalmásit. Iskolai tanulmányaim után Budapesten a Népi Mesterségek és Művészetek Szakközépiskolájában két éves OKJ-s képzésen belül Kosárfonó és fonott tárgy készítést tanultam. Majd késöbb a Sepsiszentgyörgyi (Erdély, Kovászna megye) Művészeti és Népiskolán belül három éves Népi festett bútor szakot is végeztem. Jelenleg a Barkóság központjaként ismert Gömörpéterfalán (Felvidék) élek kis családommal. Hét éve foglalkozom a felvidéki minták festésével  (komáromi, gömöri) újraélesztésével. Fontosnak tartom a bútorfestésben az önálló, tudatos motívum tervezést annak jelentés tartalmát és olvashatóságát.

Kézműves technikái: alapozás, motítum tervezés, virágozás.

Krištof Zsuzsanna

Részletek

Krištof Zsuzsanna
kristof-zsuzsanna-oromfalu-kezmuves

Mézeskalács… hát hogy is tanultam ki, hobbiból készitettem karácsonyra dísznek egy házikót, aztán megszerettem, érdekelt, és így csinálok, ha van rá érdeklődő, de főleg ajándékozom őket.
Kézműves technikáim: sütés, diszítés cukormázzal.

Mesterségkézműves / mézeskalácsos
Működési formanem aktív
Kézműves aktivitásértékesít
TelepülésOromfalu [Orovnica]
Rövid URL
ID8223
Módosítás dátuma2017. november 14.

3 találat